Agen Judi Online – Pemain baru Chelsea Christian Pulisic terakhir jadi penghangat kursi cadangan. Pulisic disuruh bersabar menanti kesempatannya.

Winger Amerika Serikat itu masuk Chelsea sesudah ditebus seharga 58 juta paun dari Borussia Dortmund pada bursa musim dingin 2019. Keseluruhannya, Pulisic sudah bermain di lima laga Chelsea di semua persaingan dengan sumbangan dua assist.

Namun, Pulisic benar-benar tidak dimainkan di tiga laga paling akhir Chelsea: menantang Wolverhampton [menang 5-2], Valencia [kalah 0-1], serta Liverpool [kalah 1-2].

Baca Juga : Pires Minta Penggemar Arsenal Bersabar dengan Pepe

Pada kekalahan di Anfield semalam, manager Chelsea Frank Lampard turunkan Mason Mount daripada Pulisic untuk isi tempat sayap kiri. Lampard punyai fakta tertentu.

“Saya mempunyai satu scuad untuk diambil, saya sudah pilih Mason di hari ini,” Lampard menjelaskan selesai Chelsea ditekuk Liverpool yang diambil Metro. “Ini ialah beberapa pilihan saya untuk dibikin. Christian ialah seseorang pemain muda juga. Peluang ia akan tiba kok. Ada banyak pemain di kursi cadangan.”

Pulisic dibebani harapan untuk gantikan Eden Hazard yang keluar ke Real Madrid. “Saya telah dengar beberapa orang mengulas perbandingan itu, tetapi tidak semacam itu caraku memandangnya,” kata si pemain, terpisah.

“Ini ialah satu liga yang benar-benar sangat memercayakan fisik. Pertandingan-pertandingannya benar-benar intensif, tiap laga punyai rintangan tertentu, tiap team berlainan. Tetapi saya hadir kemari jadi pemain yang telah diketahui serta saya akan menunjukkan pada beberapa orang apa yang kubisa serta memainan permainan terbaikku untuk diriku sendiri serta club.”